coaching

Mød kvinden bag psykologen

Maria Houe

Mit navn er Maria Houe, og jeg er uddannet cand.psych. fra Århus Universitet, og derfor er jeg så priviligeret, at jeg i dag arbejder som selvstændig psykolog.
Men udover at være psykolog, så er jeg også en drømmer og en kreativ skaber, der bare gerne vil stå op hver dag for at hjælpe mennesker med de omvæltninger, som livet byder os alle.

Her kan du lære mig bedre at kende.

Hvem jeg var før

Førhen var jeg faktisk ret bekymret for, hvad andre mennesker mente om mig. Jeg var bange for, hvad de tænkte – og jeg var faktisk bange for, at de skulle se ned på mig. 
Så selvom jeg uddannede mig til psykolog, var denne usikkerhed stadig en stor del af min hverdag. Derfor brugte jeg også en forfærdelig masse energi på at please andre og tilsatte gang på gang mine egne behov.

Måske du kender typen, når du læser med her? 
Om ikke andet, så fik det store konsekvenser, og mit pleasergen endte med at koste en sygemelding, fordi jeg virkelig ikke prioriterede at lære mig selv at kende eller elske mig selv. 
Selvom det ikke ligefrem er noget, man praler med som psykolog, er det alligevel en vigtig del af min historie – og det er også derfor jeg er så optaget af at hjælpe andre mennesker, der har stress, angst og et overdrevent behov for at please andre, 

Hvem jeg er nu

Det kan lyde lidt søgt, men i dag elsker jeg faktisk mig selv. Ikke bare engang imellem, eller når andre mennesker lægger mærke til mig – men faktisk hele tiden. 
Jeg elsker mig selv på grund af og ikke på trods af. 
Derfor har jeg også fået sat en masse energi af til at skabe det liv, jeg drømmer om – og ikke det liv, som jeg troede, at jeg var forpligtet til.

Jeg brænder for hjælpe andre mennesker, som er styret af deres præstationspres og tendens til at please, fordi jeg kender smerten, og ønsker af hele mit hjerte, at de ikke spilder deres liv på den evige jagt efter anerkendelse eller undgåelse af skyldfølelse, men i stedet bruger deres liv på det, der giver dem glæde og mening.

 

“Jeg antager, det er fristende, at hvis det eneste redskab, du har, er en hammer, så vil du behandle alting, som om det var søm.”
– Maslow

Alt det andet

Jeg er uddannet psykolog (cand.psych.) fra Århus Universitet, og er autoriseret af Dansk Psykolognævn.

Jeg er også uddannet Specialist i Sexologisk Councelling ved Dansk Forening for Klinisk Sexologi.

Jeg har de sidste mange år arbejdet som psykolog ved Center for Voldtægtsofre i Århus, hvor jeg har behandlet traumereaktioner efter voldtægt.

Jeg er en drømmer og forsøger at leve mit liv, som var det et eventyr.

Jeg er spirituelt optaget og er i gang med at udvikle og styrke min spirituelle intuition/clairvoyance.

Min store passion er selvudvikling.