fbpx


Psykolog Maria Houe

Før

Tidligere var jeg meget bange for, hvad andre tænkte om mig, og at de skulle se ned på mig. Så jeg forsøgte at kontrollere, hvad andre tænkte om mig og få deres anerkendelse igennem mine præstationer både inden for mit privatliv og arbejdsliv.

Samtidig var jeg bange for, at nogen blev skuffet over mig eller ikke kunne lide mig, hvorfor jeg pleasede alle og satte andres behov og glæde før min egen.

Selvom jeg på papiret skabte gode resultater for mig selv, og brugte en masse energi på at holde alle mennesker omkring mig glade og tilfredse, så var det som om, at jeg på et ubevidst plan gik og ventede på, at livet rigtig skulle gå i gang. Jeg tænkte ”hvornår begynder alt det sjove?”. Det føltes, som om jeg gik glip at mit eget liv.

Igennem mit virke som psykolog blev jeg bevidst om, i hvor høj grad mit præstationspres og tendens til at please belastede mig. Og med hver eneste klient jeg tidligere har siddet med, har jeg også været bevidst om, vigtigheden af, at de var sig selv, og elskede sig selv for den, de var.

Men alle inderst inde troede jeg ikke på, at jeg også bare skulle være mig, og elske mig selv, som jeg er – at jeg er det værd. Jeg blev ved at tro, at jeg kun var noget værd for det, jeg gjorde, og ikke for den, jeg var. Så jeg knoklede mig lige ind i en sygemelding.

Under min sygemelding forstod jeg, at hvis jeg ikke lærer at være mig selv, og elske mig selv for den, jeg er, så vil jeg gang på gang knokle mig selv til symptomer og sygdom.

Nu

Nu har jeg ikke bare forstået at JEG også skal være mig selv, og elske mig selv som jeg er – nu lever jeg det.
For hver dag der går, er jeg mere og mere mig selv, og elsker mig selv mere og mere for den, jeg er. Jeg ved, hvad der gør mig glad, og hvad, der dræner mig. Jeg er ikke længere styret af, hvad andre tænker om mig, og går ikke længere over mine egne grænser for at opnå mål eller for at tilfredsstille andre. Når mit præstationspres eller min tendens til at please stadig stikker hoveder frem engang imellem, så ved jeg nu, hvordan jeg får fat i mig selv igen og slipper præstationspresset og pleasertendensen. Jeg er derfor fri til at skabe det liv jeg drømmer om, og ikke det liv jeg troede, jeg var forpligtet til.

Endvidere arbejder jeg med det, jeg finder enormt meget glæde og mening i. Jeg brænder for hjælpe andre mennesker, som er styret af deres præstationspres og tendens til at please, fordi jeg kender smerten, og ønsker af hele mit hjerte, at de ikke spilder deres liv på den evige jagt efter anerkendelse eller undgåelse af skyldfølelse, men i stedet bruger deres liv på det, der giver dem glæde og mening.

Andet om mig

Jeg er uddannet psykolog (cand.psych.) fra Århus Universitet, og er autoriseret af Dansk Psykolognævn.

Jeg er også uddannet Specialist i Sexologisk Councelling ved Dansk Forening for Klinisk Sexologi.

Jeg har de sidste mange år arbejdet som psykolog ved Center for Voldtægtsofre i Århus, hvor jeg har behandlet traumereaktioner efter voldtægt.

Jeg er en drømmer og forsøger at leve mit liv, som var det et eventyr.

Jeg er spirituelt optaget og er i gang med at udvikle og styrke min spirituelle intuition/clairvoyance.

Min store passion er selvudvikling. Jeg elsker det!.