fbpx

Hvem er forløbet relevant for?

Et forløb er relevant for…

…dig som ved, at du er belastet af det præstationspres, du lægger på dig selv, samt din tendens til at please andre, og nu er klar til at ændre mekanismerne bag, så du kan slippe det.

…dig som allerede har prøvet at klare det selv, men nu er klar til at få hjælp udefra.

…dig som oplever, at du går glip af dit eget liv, fordi du fylder det med anerkendelsesjagt, og ikke med det, der giver dig glæde og menig.

…dig som længes efter mere overskud, glæde og mening i dit liv og som er klar til at skabe en positiv forandring.

…dig som kan se værdien i at være mere dig selv og elske dig selv for den, du er.

Et forløb er ikke relevant for…

…dig som af forskellige grunde ikke er klar til at slippe dit præstationspres og pleaser tendens.

…dig som ikke er interesseret i dine følelser, fordi hele forløbet bygger på, at du kommer i bedre kontakt med dig selv.

…dig som ikke er parat til selv at arbejde for at udvikle redskaberne.

”Jeg kan ikke skabe en forandring inde i et andet menneske, men jeg kan inspirere et andet menneske til at skabe en forandring inde i sig selv.”                                                                                                  Maria Houe

Myter og Misforståelser

At elske sig selv er det samme som at være egoistisk:
Nej det er ikke sandt.
Der er ikke lighedstegn mellem, at jo højere du elsker dig selv, desto mere ligeglad bliver du med andre. Du holder stadig lige så meget af andre og vil med glæde hjælpe andre. Forskellen er, at du giver det, som du af hjertet har lyst til at give, og ikke kun giver fordi du får skyldfølelse, hvis du sagde nej.

Verden er ikke interesseret i mig, hvis jeg ikke præsterer flotte resultater eller gør folk glade og tilfredse:
Nej det er ikke sandt.
Langt de fleste mennesker, som elsker dig eller virkelig sætte pris på dig, vil stadig sætte pris på dig, selvom du er mindre effektiv, og selvom du afviser at hjælpe dem. De har dig i deres liv, fordi du er dig, og ikke for det, du gør for dem. Hvis nogen ville miste interessen eller blive vrede på dig, fordi du sagde stop til at præstere eller sagde stop til at please dem, så er det deres problem. Hvis de sågar vælger dig fra i deres liv, så er det tydeligt for dig, at du konstant skulle gøre noget for dem, for at bevare en relation til dem.

At stoppe med at præstere, er det samme som at slippe alle mine ambitioner:
Nej det er ikke sandt.
Når du er dig selv og elsker dig selv, holder du ikke pludselig op med at have ambitioner. Den store forskel ligger i, at du nu bliver ambitiøs omkring hvad, der virkelig skaber glæde i dit liv og det, du er passioneret omkring. Dine ambitioner centrerer sig ikke længere omkring det, du tror, andre vil anerkende, eller som vil give prestige, eller det, du tror, du er forpligtet til. Dine ambitioner centrerer sig nu i stedet om, hvad der giver dig ægte glæde og hvad, der skal til, for at du elsker dit liv.

At være sårbar er det samme som at være svag:
Nej det er ikke sandt.
Hvis vi ignorerer sider af os selv, som gør ondt eller vi ikke er stolte af, så har vi heller ikke mulighed for at håndtere de sider og vokse personligt heraf. Det kan være behov eller følelser vi har brug for at tage hånd om, eller ting, vi har brug for at sige fra overfor. Vi kan ikke sige fra, hvis vi ikke tør forholde os til, at vi såres eller drænes af noget.

Jo mere vi prøver at leve op til noget, vi ikke er, jo længere væk kommer vi fra os selv og fra det der virkelig gør os glade og nærer os. Det kræver stort mod at forholde os til vores sårbarhed og jo mere du tør forholde dig til dig selv som du er, i stedet for dit idealbillede, jo stærkere er du faktisk.

Jeg bliver mærkelig og mister jordforbindelsen, hvis jeg navigerer ud fra mine følelser:
Nej det er ikke sandt.
På nuværende tispunkt navigerer du primært ud fra mentale begreber så som fornuft, pligt, prestige og du er rationaliserende, analyserende og intellektualiserende. Det vil sige, at du altid forsøger at regne ud, hvad der er det rigtige for dig at gøre. Men samtidig kan du ikke mærke, om det er det rigtige for dig. Vi forsøger ikke at slette alle disse mere rationelle aspekter af dig, men at skabe en balance, hvor du også bruger dine følelser til at mærke om noget føles godt eller skidt for dig. Der er ingen risiko for, at du lige pludselig er i dine følelsers vold hele tiden og ikke længere kan bruge dine mere rationelle og intellektuelle sider.

”At være sig selv og elske sig selv er egenomsorg i yderste potens ”
Maria Houe